väldigt viktigt angående skivan

Jag tänkte börja med att svara på Jennys kommentar i föregående inlägg:
Ja, vi skrev ett kontrakt, men det bryts inte eftersom Ett Ställe "bara" var vårt förstahandsval. Vi hade ett andrahandsval som var Två Grabbar & Kök, och detta finns alltså med på kontraktet. På så sätt har kontraktet inte brutits.


Nu ska jag dra vad som hände på mötet! Jag och Amanda träffade skivfixaren och anledningen till att han kallat oss till möte var att lokalen Ett Ställe har blivit dubbelbokad av krögaren, inte av vår skivfixare. Vi kunde inte få lokalen då den andra bajskorven bokade lokalen före oss, och det gick inte heller att fixa ett annat datum då Ett Ställe får ha max 10 skivor, och de är redan uppbokade på 10 stycken (jag vill bara poängtera att det är krögaren som gjort en grov miss, inte skivfixaren!).

Skivfixaren erbjöd oss en lösning, vilket var att han skulle kontakta vårt andrahandsval Två Grabbar & Kök's krögare, för att se om de hade någon bokning den 28/4. Det var tomt då, så vi tog det datumet. Jag och Amanda bokade alltså lokalen - vi ska dit och titta på den nästa vecka, samt kolla på menyer och grejer. Vi fick även en kompensation i form av välkomstdrinkar. Så nu behöver vi inte oroa oss för dem! Vi kommer inte behöva sälja fler biljetter på grund av detta. Vi har satt en lägsta gräns på 210 eftersläppsbiljetter. 

Alltså; SAMMA DATUM, ANNAT STÄLLE! Lätta på era hjärtan i kommentarsfältet och ställ frågor om ni undrar över något!


PS. Här är deras hemsida!


KRAMAR!
theresia & amanda s

viktigt angående skivan

Hej klassen!

Jag (och Amanda) vill ju att ni ska hänga med i svängarna när det gäller skivan och allt studenttjafs som vi har koll på. Nu är det så att jag fick ett samtal från vår studentfixare; han sa att vår lokal (Ett Ställe) är dubbelbokad och kallade oss till möte på fredag. Självklart ska vi göra allt vad vi kan för att behålla vår lokal (vi måste ju trots allt ha bokat först?!), men jag vill att ni ska veta att det finns en liten risk att skivan kommer hållas på Två Grabbar & Kök (om nu inte den är uppbokad eller dubbelbokad eller något annat skojsigt då). I sådana fall blir det annat datum och hela fadderullan, men om en datumändring sker ska självklart hela klassen diskutera och komma fram till ett nytt.

Men, som jag sa, vi var ute i jävligt god tid, och jag har väldigt svårt att tro att någon annan bokade lokalen före oss. Vi ger inte med oss i första taget! Vi ska kriga!

KRAMAR!
theresia & amanda s

de rätta svaren

Nu är det nog dags att avslöja vem som vann "Gissa gubben!" och vilka de rätta svaren var! Vi börjar med de rätta svaren (originalbilderna finns bland Frasses album på hennes Ansiktsbok):

1. Oden
2. Shauli
3. Andreas
4. Jonas
5. Alexander
6. Anna-Karin
7. Pontus 
8. Sussie
9. Nina
10. Shauli
11. Sussie
12. Frasse
13. Pontus
14. Alexandra
15. Jonas
16. Fredrika S
17. Amanda S
18. Pontus

Snabbast och duktigast var... *trumvirvel* ... SUSSIE med 18/18!!! Därefter kom Frasse, även hon med 18/18 men hon var inte lika kvick. Sedan har vi Alexandra med 16/18 och Annie med 15/18 rätt! Ni verkar känna er klass väl!

Förhoppningsvis kommer en ny "Gissa Gubben!" upp inom en snar framtid!Ta hand om varandra och plugga inte ihjäl er!
KÄRLEK!
tessan

Hejsan alla

Jag undrar om någon skulle kunna tänka sig att byta tid för utvecklingssamtal med mig. jag har tid 14.00-14.20 på onsdagen vecka 45. Jag slutar redan halv tio den dagen och skulle vara skönt att slipp fyra och en halv timmes håltimme.

MVH Jenny

En ny design

Jag har tagit mig friheten att göra en ny design till våran fina blogg. Om det är några önskemål som tex bilder, färger, länkar och så vidare, är det bara att säga till. Och givetvis har jag sparat den tidigare desigen så om det önskas så kan det ploppa upp här igen!

Syns inte den nya designen så trycker ni bara på F5!

Kram,
Suss

Vinyl

Jag vet att jag säkert är alldeles för sent ute med detta. Men jag ogillar verkligen tanken på att hela våran klass + kompisar + föräldrar ska komma som disneyfigurer till studentskivan. Nu är det inte bestämt, men chansen finns ju.
Jag vet att vi var inne lite på 50tals tema, 80 talstema osv.. Så om de fortfarande är möjligt så skulle jag vilja lägga till ett alternativ. Vinyl.

60,70,80 tal. Det kan väl vara kul? Sorry men jag vill verkligen inte vara Nalle Puh på studentskivan! ;DGår Disney/teckant igenom så kommer jag som Nalle Puh ändå!

Design på fin fin blogg

Är det bara jag som tycker att designen på bloggen är lite opassande? vi går faktiskt i trean och våran fina blogg är värd en ny och fin design! Någon som är bra på sådant som känner för att ställa upp? eller gillar ni BF2 designen? Typ Eva? :D

Kram, Johanna! 

skolfoto

Hej klasskamrater!
Det här är saxat från Fronter och gäller skolfotot:

"Dock saknar många klasser namn på de avbildade. Skicka uppgifterna till Patrick Lönnberg.  Några klasser har inte heller meddelat vilken bild som önskas. Vidare: Elevkåren måste få veta hur många som avser att köpa katalogen så inte onödigt många trycks upp."

Nu gäller det att vi ser till att få en bild där ingen tittar åt fel håll, ett N som har ramlat ur bilden eller något annat knasigt. Att vi ser till att ge all info till Elevkåren/Patrick så att vi blir så nöjda som möjligt. Detta måste ske senast fredag!

Mitt förslag på foto är antagligen
"0M8O9974w" eller "0M8O9975w". Gå in på fronter (klassfoto bf7) och kika!

Love,
S

HJÄLP

Hej klassen!
Jo som alla vet är oden med i poängjakten och han behöver vårt stöd och hjälp tycker då jag!!!!
Så om ALLA som har FACEBOOK kan gå med i hans grupp och bjuda in ALLA era kontakter så att han vinner skulle det vara jättebra. Om ni då inte har FACEBOOK men känner personer som har det be dem då att gå med i gruppen..
KOM IGEN NU BF3/BF7 (eller vad vi nu heter :P) så hjälper vi ODEN  :P
kramisar
Frans

För Disney/tecknat temat!

Jag är en av dem som vill ha Disney/tecknat som tema på vår skiva, därför tänkte jag säga vad som är så bra med just det temat och samtidigt vad jag tycker om de andra utvalda teman vi har. Känn er fria att göra ett inlägg om erat favorittema, jag gör för mitt!

• Disney/tecknat har ett stort urval av otroligt olika karaktärer som ser helt olika ut men är igenkänneliga.

• Vi är alla uppväxta med någon form av tecknat, medan vissa i klassen inte ens är uppväxta i Sverige med t.ex Astrid Lindgren.

• Visst, det finns karaktärer att välja på i Astrids värld, men om man inte vill se ut som de största karaktärerna, vad finns då? Alla barnen klädde sig ungefär lika i Astrids sagor, att klä ut sig till Kato som inte är den största karaktären? Ja, vem ser då att man faktiskt är Kato?

• "Jag komm direkt ifrån..". Ja, jag kommer direkt ifrån min uppklädning på morgonen? Jag kommer precis ifrån skolan? Det finns de personer som inte gillar detta tema och kan då använda sig av dessa som bortförklaringar till att inte klä ut sig.

• Man får ju komma från vilket ställe som helst, så de som vill klä ut sig till någon Astridfigur kan ju säga "jag kommer direkt ifrån Katthult" och de som vill ha tecknattemat kan säga "jag kommer direkt från Disneys värld".

Alltså, "jag kommer direkt ifrån.." - temat blir alldeles för spritt, för det finns så många ursäkter och man kan verkligen komma ifrån vad som helst och då blir det inte alls lika kul.
Alla har inte växt upp med Astrid, och det finns inte tillräckligt med tydliga karaktärsdrag för att personer ska välja så olikt som möjligt. Det är ju inte meningen att man ska gå runt och behöva säga vad man är.
Alla har någon form av tecknat med sig sen barnsben och då är man åtminstone fast i det temat, ALLA är då någon tecknad figur.

Lägg gärna till fördelar med Disney och nackdelar med de andra i DETTA inlägg. Vill du göra ett inlägg för något annat tema så får du gärna skapa ett nytt inlägg. :)

/Alexandra

äntligen!!!

Efter ett enormt påtryck (heter det så?) från klassen får nu "Gissa Gubben" en alldeles egen kategori - bra, va?

MÅ VÄL!
theresia

gissa gubben!Sätt igång och gissa gubbar nu!/Tessan

Tre år

Är det bara jag som tycker det känns lite sorgligt att vi snart ska lämna klassen, skolan och ge oss ut i det riktiga vuxenlivet? Bloggen måste ju finnas kvar, och när vi slutar måste vi samla kontaktuppgifter till ALLA för en klassåterträff om sisådär 40 år kanske, haha.

Tre år har gått så fort.

Annie

herremingud!

HALVA TERMINEN HAR GÅTT!!!!!!!!!!! :O:O:O:O:O:O:O

jättemycket kul!

Hej alla glada och alla andra!

Nu skall det uppdateras! Idag hade vi ju klassråd och vi kom överrens om att vi ska klämma och känna på tre olika teman och de är följande "Disney/Tecknat", "Astrid Lindgren" och "Jag kommer direkt från..." så vid nästan klassråd/mentorstid kommer vi rösta mellan de här tre och det vinnande temat blir temat för skivan!

Sedan så har Pontus varit duktig och äntligen fixat vårat BF-rum på fronter så nu kommer vi åt våra mappar och massa annat skoj. Typ.

Och glöm inte att kika in på fronter för att ta reda på när ni har redovisning av HP-uppgiften och så vidare.

kram på er!
sussiluss