Födelsedagsbarn nr 4 i år!

Idag är det Elinore som fyller år! Samma som med Suss, gratta Elinore idag på något sätt, jag grattar henne här! Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år, ja visst ska hon leva ja visst ska hon leva ja visst ska hon leva uti hundrade år! Ett fyrfaldigt leve för Elinore, hon leve, HURRA HURRA HURRA HURRA!!

/Alexandra

Carolinas blogg

Hej hej nu har jag skaffat blogg!

Allt på den har jag gjort själv och hoppas att ni kommer att gilla den xD

Den är lösenordsskyddad eftersom att jag inte vill att vemsomhelst ska läsa den.

Anv: Carrolic
Lös: Carolina17
OBSERVERA de stora bokstäverna!

//Carolina xDD

Grattis Suss!

Idag, 22/2 fyller Suss 18 år så jag passar på att gratta henne nu! Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år! Ett fyrfalldigt leve för Suss, hon leve, hipp hipp, HURRA HURRA HURRA HURRAAAA!!!!

Redo för nästa 18 åring?

Imorgon (söndag) är det Susanne Söber som fyller myndig! Vi får inte glömma bort att gratta henne på något sätt då. Vi ses ju inte hela klassen imorgon, ganska uppenbart, så alla som har möjlighet borde på något sätt gratta Suss så hon får se det! :D

/Alexandra

Rädsla för storhet.

Jag tänkte lägga in ett inlägg som egentligen är ett kapitel ut en bok. Jag tycker det var bra och inspirerande. kapitelet är ur " Att välja glädje" av Kay pollak.

Ibland verkar det som att det som skrämmer oss allra mest är just vår egen storhet.

Kan du känna igen något av detta:

Du visar tacksamhet och uppskattning för ett jobb någon utfört. Den andra svarar: det var så lite så. Eller du utbrister i glädje att något har så otroligt vackra kläder! Den andra svarar: Den här gamla trasan. Någon ställer en fråga och börjar med att säga: Det här är säkert en väldigt dum fråga, men jag undrar...Du säger uppskattande till en vän att hans barn är så fria, levande och självständiga! Vänner svarar: Då skulle du se hur de bär sig åt hemma.

Varför allt detta förminskande?

Vi förmiskar och omedvetet, förmodligen i ett slags bakvänt försök att skydda oss. Vi ursäktar oss för att andra inte ska få chansen att slå ner på oss. Vi tycks tänka om andra att de är lika rädda för storhet som vi själva är.

Om jag själv först säger "Nu har lilla jag klantat till det igen" Kan jag kanske hoppas att någon säger " Så dåligt är det väll i alla fall inte" . Om jag först " tar ner mig"  undgår jag kanske kritik.

Många av oss blev inte lärda att bejaka vår egen storhet.

Ett sätt att komma bort från vanan att förminska oss själva är att upptäcka tillfällen när vi gör der. Börja lägga märke till det. Bli medvetna om det. Se när andra gör det och sedan också när vi själva gör det. Därefter inse att vi skaffat oss den vanan som ett sätt skyddar oss själva.

Nästa steg är att börja öva oss i att bejaka storheten i oss själva.

Den finska författarinnan Edith Södergran har skrivit:
Det anstår oss inte att göra oss mindre än vi är.

Skriv upp meningen. Ha den på väggen. I väskan. På kaländern. Läs den ofta. Lär dina barn den!

Det är också viktigt att veta:

Först när jag kan se storheten i mig själv
kan jag se storheten i andra.


Hoppas ni alla uppskattar inlägget! //Puss O Kram eran Jenny!

Plugg fr.o.m imorgon, fredag!

Jag har ni tänkt och tänkt massor jag ska försöka komma på att ta med mig hem från skolan nu innan lovet. Detta har jag kommit på som du kan göra SJÄLV, alltså inte grupparbeten:

Naturkunskap; Labbrapport, inne senast SÖNDAG.
Svenska B; Diktanalys samt Isländska sagor analysen, inne MÅNDAG efter lovet (RÄTT MIG OM JAG HAR FEL!)
Psykologi; Läxförhör, stress, 6 frågor varav 1 vg fråga, klar till MÅNDAG efter lovet (RÄTTA MIG OM JAG HAR FEL!)

Det är bara att lägga till mer INDIVIDUELLA saker som kan/ska göras under lovet om ni kommer på något. :)

/Alexandra

Ang. torsdag eftermiddagen imorgon.

Jag gick in på Fronter nyss och kikade efter hur morgondagen ser ut. På nyheter har Lena skrivit att det är Skapande verksamhet och att man kan se alla torsdags eftermiddagar i rummet "torsdagseftermiddagar NFBFNMA VT 2009". Jag gick in dit och letade upp vecka 8 och där står det Estetisk verksamhet. Är det någon som vet vilket som faktiskt stämmer? Har vi Skapande som Lena säger eller har vi Estetisk som Fronter säger?

/Alexandra

IIIIIH!

Allra käraste BF2:or! Jag fick ett sms alldeles precis från vår allra käraste idrottslärare där hon meddelade att morgondagens lektion är inställd, vilket innebär att vi inte har något beep-test (själv skuttar jag glädjeskutt). Det kommer istället att ske två veckor efter sportlovet. Dessutom meddelar hon att vi kommer att ha en hel torsdagseftermiddag med bara idrott senare i vår. Mer info kommer senare i veckan. Nu har vi tid att krya på oss och såklart tid till att träna lite extra. ;)

TJOHO! thottoresia

lite klassresetjafs

Hej kompisar! Satt och filurade lite på det här med klassresa. Jag tycker att alla försök till samtal har runnit ut i sanden, och eftersom vissa påstår att man helst ska åka i tvåan (vilket vi nog ändå inte hinner, men ändå), så tycker jag att vi åtminstone ska försöka få ett hum om vad vi vill. Vi har till exempel pratat om Boda Borg, eller en stuga i skogen. Så jag hade tänkt att undra lite saker:

När vill vi åka?
Vart vill vi åka? Alternativt; Vad vill vi göra? (så kan vi klura ut ett plejs med de förnödenheter vi efterfrågar)


en stuga i skogen?

Jag tycker att vi ska försöka bestämma oss innan skolavslutningen (denna termin!), så har vi två terminer på oss att komma till skott, vad tycker ni?


Kärlek! thottoresia

Engelska to do

Vi har fått två läxor av James, båda ligger uppe i Fronter så logga in och kika på dom vetja... Gör dom gärna också :-)

Hoppas alla har det fint på praktiken! Kram / Suss

Kreativa BFare/Johanna

Månadens

Förra månades födelsedagsbarn var; Orneline (5/1)  och Alexandra (21/1). Grattis i efterskott till dom!
Månadens födelsedagsbarn är Suss (22/2) och Elli (27/2). Grattis på oss i förskott.

Jag kommer lägga in födelsedagarna för varje månad i början av månaden så man har bra koll och så att vi kan sjunga för så många som möjligt, vare sig dom vill eller inte :-)

/Sussiluss